Vad händer Malmö...


Men vad är det som händer med mitt älskade Malmö? Man blir ju mörkrädd av alla skottlossningar. Har aldrig varit ett sådant problem med vapen och skottlossningar här i stan innan. "Den nya lasermannen" kallar dom gärningsmannen. Eller männen. Vem vet?

Jag är född och uppväxt i Malmö och jag har aldrig känt mig orolig eller rädd när jag varit ute i stan. Jag cyklar överallt och kollar aldrig bakom ryggen. Jag älskar mitt fina Malmö!
Det är mitt hem och här känner jag mig lugn och trygg.

Men de senaste dagarna har det varit skottlossningar varje kväll och det är inte utan att man börjar bli orolig. Senast i fredags var det någon som sköt i Pildammsparken. Parken som jag promenerar i varje dag och cyklar förbi varje kväll.

Nu måste vi få ett slut på det här! Varför ska några människor få förstöra så mycket för resten av folket som bor här i stan och som bara vill få njuta av Malmö och det sköna livet som stan erbjuder.

För det är verkligen en härlig stad som har ett så stort utbud och en så underbar mix av människor och olika kulturer. Olika kulturer som berikar Malmö. Jag tycker verkligen det!

Sydsvenskan har startat en kampanj som heter "Vi älskar Malmö".
Var med och arbeta mot mörkret. Visa din kärlek nu.Malmö. Det blåser kallt. Det blåser förbannat kallt i Malmö dessa dagar.

Och det mörker som lägger sig över stan och tvingar människor att hålla sig inne, det är inget vanligt höstmörker. Det är ett mörker som följer oss in i husen. Så länge Malmö är i våldets grepp, så länge någon skjuter skarpt på människor i Malmö, kommer det att följa efter oss.

Men det finns ljus, och det ljuset är kärleken till en stad. Denna kärlek till stan har prövats ordentligt den senaste tiden. Skotten förstör så mycket av det som byggts upp. Men det är just nu som kärleken behövs som bäst. Vi får aldrig glömma att Malmö är en stad som hör samman med utveckling och framtid, att Malmö är en stad som lever av mångfald och hopp.Mitt lilla liv / 23 Oktober, 2010 - 22:38 / Mitt lilla liv

Postat av: FIONA - ja, som hon i shrek

tack så mkt :D

2010-10-24 @ 11:38:10
URL: http://lovefiona.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: