Stolt...


Idag har varit en lång och stressig dag på jobbet. Var helt slut och trött när jag kom hem. Slog mig ner framför datorn och öppnade upp ett mail som hade kommit in under eftermiddagen. Ett mail som plötsligt gjorde mig piggare, väldigt glad och lite extra stolt!

Även fast jag jobbar på kontor, så är jag också utbildad hundinstruktör/ problemhundskonsult och har det som ett extrajobb vid sidan av. Det är fantastiskt roligt att få jobba med något som varit min passion sedan jag var liten.
Det är något särskilt med hundar! Jag tycker dom är helt fantastiska!

I somras hade jag i alla fall en problemhund som jag jobbade med. Han hette Elvis och gjorde utfall mot alla hundar/människor som dom passerade. Väldigt jobbigt och frustrerande för matte som var en duktig hundägare, men hade det ganska tufft att hantera sin rottweiler på promenaderna.

Vi hade privat problemhundsträning samt att dom var med på min fortsättningskurs i vardagslydnad.
Det gick långsamt framåt varje gång vi träffades och jag fick peppa och uppmuntra matte en hel del för att hon skulle se vilka framsteg dom gjorde hela tiden. Dom fick massvis med övningar att träna på och vi skildes i slutet av sommaren med att hon skulle återkomma om hon behövde hjälp med något mer under träningens gång.

Sen har det varit tyst. Länge. Har tänkt på dom flera gånger och funderat på hur det gått för dom.

Idag kom mailet. Ett mail från en väldigt glad och stolt och tacksam matte. Elvis kan idag sitta ner och vänta tyst medan annan hund passerar honom utan att göra utfall. Något som absolut inte var möjligt när jag träffade honom första gången.

Jag blev så glad av hela mitt hjärtat när jag läste det här! Så glad för deras skull att dom lyckats bygga upp en stabil och kärleksfull relation där dom båda kan lita på varandra. Så glad att jag var en av dom som faktiskt hjälpte det här ekipaget komma tillrätta med problemen!

Så lycklig man kan bli av att känna att man faktiskt har hjälpt någon till ett bättre liv!  =)

Elvis när han gick på kurs...

www.lindashundskola.se


Mitt lilla liv / 18 November, 2010 - 21:53 / Mitt lilla liv

Postat av: Louise

Du är bäst, liten! stoltJag är så glad och stolt att du inte bara hjälper hundarna, utan att du gör det på det sätt du gör. Med mjuka, positiva metoder som bygger upp och stärker istället för att kuva och tukta. Det är verkligen, verkligen bra!Och Elvis är ju helt fantastiskt söt. Man vill bara pussa honom på tjocka nosen!

2010-11-19 @ 09:03:50
Postat av: Linda

Tack fina syster!!Ja, den där med tjocka nosen var en riktig liten goding...när man väl lärde känna honom! :)

2010-11-19 @ 13:44:29
URL: http://mittlillaliv.se
Postat av: Agilitydream

Elvis är en riktig sötnos. Jag har själv fyra hundar, tre Border collie och en Kooikerhondje. Tävlar i agility och fårvallning.

2010-11-21 @ 22:22:50
URL: http://agilitydream.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: