Lååångsamt...


Vissa människor kan äta hur mycket som helst utan att gå upp ett enda kilo.
Andra människor (som jag) går upp i vikt bara av att titta på en chokladbit.
Livet är bra orättvist ibland!  ;)

Förra hösten råkade jag slarva lite väl mycket och gick plötsligt upp massor i vikt. Inte alls särskilt kul och dessutom väldigt olägligt eftersom det var bröllop nu i augusti.

Så jag la upp en långsiktig plan och gick ner nästan 8 kilo på ca ett halvår inför bröllopet.
Var faktiskt väldigt stolt över mig själv!

Jag körde helt enkelt efter klassikern "ät mindre och rör på dig mer".
Hur tråkigt det än är att höra, så är det ju trots allt det som är lösningen oftast. Iallafall om man vill hitta en lite mer långsiktig lösning och inte pendla upp och ner i vikt hela tiden.
Många långpromenader och lite mindre portioner (och absolut inga onyttigheter på vardagarna!).

Men jag hade också satt upp ett mål inför bröllopsresan och det är 2 kilo kvar tills jag nått det målet. Jag har bara 2 1/2 vecka på mig nu och börjar känna mig lite stressad om jag ska hinna nå mitt mål inför resan eller inte.

Just nu går det sååå långsamt! Det är precis som min kropp sagt NEJ...nu vill jag inte gå ner mer! Jag kämpar och kämpar, men det händer nästan ingenting. Och det är så frustrerande!

Ibland vill man bara ge upp, lägga sig på golvet och sura...men det går man ju inte precis ner i vikt av heller.
Så det är väl bara att fortsätta kämpa ett tag till!

Idag slog jag på stort och åt en kycklingsallad istället
för soppa som jag ätit hela veckan!


Mitt lilla liv / 17 November, 2010 - 18:31 / Mitt lilla liv

Postat av: Kattis

Detta vet jag ALLT om :) Pendla i vikt är min livsfilosofi (kanske inte självvalt... men iallafall :)...).Äter du tillräckligt mycket? Det är trots allt så att man måste äta för att gå ner i vikt. Kika igenom om du kan komponera om måltiderna så dom innehåller alla delar i rätt proportioner.Att ändra typ av motion kan vara bra, likaså intensiteten. Chocka kroppen med annan typ av träning.Men du vet säkert allt detta :) Men lycka till och se till att njuta av semestern!!! kraaam

2010-11-17 @ 18:47:17
URL: http://www.kattis.nu
Postat av: Linda

Jag vet inte, kan tänka mig att jag inte äter sååå mycket just nu. Vågar ju knappt! Så fort jag slarvar minsta lilla och får i mig nåt extra, känns det som att jag går upp i vikt direkt.

Har börjar ersätta lunchen, men sån där måltidsersättning i drickform.Det är riktigt tröttsamt! Och just nu är jag så himla omotiverad av träningen, så blir mest långpromenader.Kan man inte bara få önska sig en annan kroppstyp, så man kan få äta choklad och vara glad varje dag utan några konsekvenser?! ;)

2010-11-17 @ 19:10:44
URL: http://mittlillaliv.se
Postat av: Camilla J

Jag hoppas att det är hemlagad soppa som du förtär! :)Soppa på påse är inte allt nyttigt.Häng inte upp dig på kilona. Se hellre till att mäta dig runt höft, midja, överarm och kanske lår.Därefter kan du sätta mer åtkomligare mål :) Då behöver man inte tänka på att vattenbalansen i kroppen kan variera rejält från dag till dag..

2010-11-18 @ 15:11:49
URL: http://www.reloo.com
Postat av: Linda

Ja, det är hemlagad soppa jag äter...inte dietsoppa!Jo, borde egentligen mäta lite mer än vad jag gjort.Man är ju så van att stirra sig blind på vågen...tyvärr! ;)

2010-11-20 @ 12:25:59
URL: http://mittlillaliv.seNamn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: