A girls best friend...


Njaa, riktigt så långt skulle jag nog inte vilja dra det. (Fast för vissa kanske det stämmer!)

Men det är klart att det är väldigt vackert med dom där små sakerna som glittrar!
Dom små sakerna som kallas diamanter och som är så ohyggligt dyra.

Jag har alltid velat ha en väldigt klassisk och stilren vigselring. En slät ring i vitt guld med en lite större diamant.
Jag och Manuel var ute i en smyckesaffär och jag fick prova några ringar. Ganska direkt hittade jag den ringen som jag ville ha. Vi frågade efter priset och säljaren började bläddra i en katalog och gav oss sedan svaret "30.000 kr".

Detta var tyvärr alldeles för mycket pengar för vår del, med tanke på att allt annat inför bröllopet knappast är gratis heller.

Ett riktigt bra tips dock är att man går till en smyckesbutik och provar ut storlek och design på ringen. Ta med er en broschyr med en bild på ringen från affären och bege er sedan till en riktigt duktig guldsmed. Om han vet vad han sysslar med, så kan han göra en precis likadan och priset kan ibland nästan halveras jämfört med priset i butiken.

Vad som också är tacksamt är att guldsmeder ofta och gärna tar emot och byter in gammalt guld. Har man tur kan man då se om mamma och mor-farföräldrar har några gamla smycken liggandes som dom inte längre använder.

Så har vi gjort iallafall och nu ligger min fina vigselring här hemma och väntar på att få bli använd!  ;)
Mitt lilla liv / 25 Juli, 2010 - 20:19 / Mitt lilla liv

Postat av: J✫hanna

Jätte fin! Kram

2010-07-26 @ 18:43:50
URL: http://minusaresa.blogg.se/Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: