Koh Yao Noi...


Efter en underbar vecka på Koh Tao bar det vidare till nästa ö, Koh Yao Noi. Det var lite en chansning när vi bokade den ön, för vi har inte hört från någon som varit där och av resebolaget fick vi mest veta att det var en liten vacker ö där turismen inte hunnit sätta sina spår på samma sätt som många andra ställen i Thailand. "Back to basic" sa dom till oss. Inte ens folk som jobbat i Thailand kände till ön. Ett gott eller dåligt tecken... det återstod att se.

Vi åkte från Koh Tao 08.30 och var framme på Koh Yao vid 18 tiden. Vi fick samma välkomnande till den här ön som av förra - ösregn! Vår kapten slog ut armarna och sa med ett stort leende "Welcome to paradise!"

Men när vi vaknade nästa morgon så var det inte utav regnsmatter, utan av solstrålar. Jag tror vi har ett av dom bästa rummen här! Precis vid stranden, fast en liten bit upp. Så ingen insyn, men vilken utsikt! Med egen jacuzzi på balkongen också är det svårt att klaga! ;)


Det är helt fantastiskt vackert här! Ibland bara står man och tittar ut över havet och konstaterar att det ser ut som en vacker målning. Ordet "paradis ö" har dykt upp i tankarna många gånger.

Den enda nackdelen är att det är längre till byn än vad vi trodde. För att ta sig till närmsta by måste vi åka båt ca 20 min och sedan med bil ca 15 min. Väl framme i byn förstår vi precis vad dom menar med back to basic. Det innebär att man spenderar mycket av tiden runt hotellet (som i och för sig är vansinnigt vackert!) och priserna blir då lite dyrare än vad vi vant oss vid i Koh Tao.

Vi har bl a hyrt kajak och hittat små mysiga stränder och imorgon ska vi åka in till byn igen och ta oss varsin massage (det är alldeles för dyrt på hotellet).

På söndag är det hemfärd till Sverige som gäller! Och även fast vi har det helt underbart, så måste jag erkänna att det ska bli ganska skönt att komma hem också! ;)
 Mitt lilla liv / 15 December, 2010 - 09:50 / Resor

Postat av: linda

Lovely!

2010-12-15 @ 15:09:40Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: