Förlovningen...


Jag kan inte låta bli att tycka att det är så roligt att höra hur folk har förlovat sig.
Det är en så stor och speciell dag som många har gått och drömt om sedan man var liten. (Jag var en av dom!)  ;)

Det är så spännande att man inte har en aning om hur just ens egen förlovning kommer att bli.
Det finns ju oändligt många sätt att ställa den stora frågan.
Och det kommer att bli en historia som man sedan bär med sig resten av livet och som man förmodligen kommer få berätta många gånger.
Kan se framför mig hur man sitter på äldre dar:  "När jag och Manuel förlovade oss...det var år 2009...en solig vårdag..." *fniss*

Vi förlovade oss på Valborg när vi var på en weekend semester i Rom. I efterhand var det kanske inte så smart att åka till Rom under en sådan storhelg, för det var packat med turister mest överallt.

Vi traskade omkring på stan i soligt väder. Käkade lunch på Spanska trappan, tittade på den vackra fontänen Fontana di trevi, var inne på den häftiga Colosseum (efter att ha stått i kö några timmar).

När vi gick omkring där på gatorna, såg vi en stor gammal kyrka som vi bestämde att vi skulle gå in i. Vi öppnade dom stora dörrarna, gick in och möttes av total tystnad. Det var sådan kontrast till all stress och spring utanför, att det kändes som att komma in i en egen liten värld. "Wow" var det första jag kände när vi kom in där. Så högt i taket och vackert utsmyckat.

Plötsligt började Manuel envisas om att han ville ta en bild av mig längst framme i kyrkan. Efter att ha tjatat på mig en stund, gick jag tillslut med på att ställa mig där framme. Han tittade på mig. Lite för länge. Sen började han gräva i fickan och fick fram en röd liten ask och gick ner på knä.

Mitt hjärta dunkade så hårt och jag visste inte om jag ville börja skratta eller gråta för att jag blev så rörd. Jag minns inte allt han sa till mig då men jag minns orden "Jag vill leva resten av mitt liv med dig..."

Några turister satt och viskade och tittade nyfiket på oss och den lilla prästen beskådade oss också och log när vi tillsammans gick därifrån hand i hand.

Sen kunde jag inte sluta le för mig själv resten av resan. Och turisterna brydde jag mig inte om så mycket längre.
Hur har ni förlovat er? Eller hur önskar ni att förlovningen blir??  :)


Mitt lilla liv / 02 Augusti, 2010 - 20:09 / Kärleken

Postat av: Lina

Åh vilken mysig historia! :D

2010-08-02 @ 20:54:13
URL: http://minsmyckesblogg.blogg.se/
Postat av: Annele

Åhh så fint =)

2010-08-02 @ 22:52:24
URL: http://Http://www.MammaAnnele.blogg.se
Postat av: Louise

Så fiiiint!! snyft

Min man friade per sms från krogen. :)

Jag var i Lönneberga med Farmor och Alice och hade ingen täckning. Så jag stod uppe i backen vid utedasset i sovtröja och för stora gummistövlar och försökte ringa tillbaka för att se om det var han eller någon störig kompis som hade skickat sms:et.Men sedan friade han jättefint när jag kom hem också. :)

2010-08-05 @ 21:40:34
Postat av: Nina

Det var en stormig kväll i maj 2006... ;) Vår förlovning var nånting vi kom överens om tillsammans, unga som tusan! Men bra gick det ändå, är mitt uppe i planeringen av vårt bröllop i maj 2011 nu :)Hela storyn kan du läsa här (http://niini.blogg.se/2007/october/resultat-och-karlek.html#) om du är intresserad :)

2010-08-13 @ 12:05:37
URL: http://niini.blogg.se/
Postat av: Anna

Det var jag som frågade om min sambo ville förlova sig. September 2005 åkte vi till Newcastle, England och bytte ringar på en mysig restaurang/pub. 2 maj i år gick han ner på knä och friade. Vi gifter oss i juli nästa år.Lycka till i morgon!!!

2010-08-13 @ 13:20:56
URL: http://underbarheten.blogg.se/
Postat av: Anonym

vackert!! mer bilder tack :) hehehe

2010-08-13 @ 13:22:11
Postat av: Hanna i Norrland.

Åh vad gulligt :) Snacka om att ni kommer minnas de hela livet.Jag och min sambo har varit tillsammans i snart ett år. Såklart har vi småsnackat lite om förlovning även om det inte kommer ske rikitgt än.

Jag skulle vilja att vi förlovade oss första dagen på en härlig semester tillsammans. Så man kan gå och njuta hela semetern :)

Hoppas ert bröllop blir lyckat =)

2010-08-13 @ 13:47:40
URL: http://hannainorrland.blogg.se/
Postat av: Lotta

Åh gud vad romantiskt! Förlova sig i en kryka!Min sambo och jag hade bestämt att vi skulle förlova oss men jag ville inte veta exakt när, det fick bli upp till honom. Så i slutet av februari förra året provade vi ut ringarna. Väldigt passande för den 19 Mars åkte vi till Egypten. Vår första utlandsresa tillsammans. Den 25, sista dagen när vi var där firade vi också 15 månader tillsammans. Så när solen började gå ner gick vi och satte oss på piren på hotellet och tittade när solen gick ner bakom oss och färgerna som blev i röda havet framför oss. Då plockade han fram den röda asken och frågade om jag ville förlova mig med honom. Vi satt bara där och myste och det var alldeles underbart :DHoppas erat bröllop blir en dröm för er :D Lycka till!

2010-08-13 @ 14:22:05
URL: http://blondiielotta.blogg.se/
Postat av: Jess

Ohhhhhhhh. Nästan så att jag fäller en liten tår. Åh vad fint! Önskar er all lycka <3

2010-08-13 @ 16:03:52
URL: http://www.jessjess.se
Postat av: Linda

Vilka fina förlovningshistorier! Så kul att läsa!! =) Kramar!!

2010-08-13 @ 18:40:44
URL: http://www.mittlillaliv.se
Postat av: j

naaw va fint! :)Vi ska ev. förlova oss snart har bestämt att vi ska göra ringarna tillsammans, sen har jag sagt att han får ta hand om dem när de är klara och sedan fria när han vill.. Bara det kommer bli minnesvärt och fint, spelar ingen roll hur långt tid efter. Kommer bli spännande =)Kram

2010-08-15 @ 23:21:16Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar: